Bal.png UNO_HOCKEY_PHOTOS-213.jpg Schermafbeelding 2019-10-12 om 21.20.11.png Schermafbeelding 2020-01-20 om 18.38.06.png

Nieuwsafbeelding

Terugblik opzet trainingen

29-12-2019  |

Dit seizoen zijn we o.l.v. onze technisch manager Jeroen Laurensen begonnen met een nieuwe methodiek van trainen. De methodiek is gebaseerd op het mooie programma HockeyTrainen.nl die Jeroen de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Aan het begin van het seizoen hebben we nieuwe opzet van de trainingen kort beschreven. Lees hier meer over de opzet van de trainingen van UNO

Het bestuur en Jeroen kijken zeer tevreden terug op de eerste helft van het seizoen. De onderstaande stappen hebben we met elkaar gezet op het gebied van de trainingen:

1. Het opnieuw neerzetten van de organisatie van de trainingen. Dit is goed gelukt. Alleen op de vrijdag kunnen we nog wel een extra trainer gebruiken.
  2. Het laten wennen van de trainers aan de nieuwe programma van trainen bij UNO. Iedere week is er een thema die op het veld door alle trainers wordt geoefend. Supergaaf om te zien dat heel de week trainers met hetzelfde thema bezig zijn!
  3. Het geven van instructies over het programma en het houden van gesprekken (formeel en informeel) zodat iedereen begrijpt wat het programma is en waarom we het doen.
  4. Het inzetten van jeugdspelers van UNO als trainer. We zijn super trots op alle meiden die enthousiast onze jongste jeugd trainen. Een mooi stap voor UNO.
  5. Het trainen van de Kiddies en Benjamins op woensdag vanuit een thema. Iedereen kent inmiddels papagaai Arie, die op je linker elle boog komt zitten, en het hondje Fikkie die altijd mee gaat naar de training en achter de schotplanken rent. Kijk maar eens of jij hem ziet. Deze aanpak hebben we ook onze jonge trainers aangeleerd. Zij trainen nu ook de Kiddies en Benjamins vanuit een thema zoals dieren, dinosaurussen en verkeer.
  6. Het opzetten van een standaard carrousel van 4 oefeningen opzetten bij de F en E6-tallen zodat we georganiseerd in kleine groepjes met een eigen trainer(s) langs 4 oefeningen doordraaien in een uur.
  7. Het oefenen van alle 8-basistechnieken voor alle teams. Van de Kiddies tot de C-teams. Iedereen weet nu in ieder geval wat drijven, pushen, flatsen, aannemen met een "dakje is. Langzaam aan verhogen we voor iedereen de moeilijkheidsgraad in de vaardigheden.

Met het programma van Jeroen lukt het ons als UNO om iedereen qua training op 1 te zetten. In de tweede helft van veldcompetitie en -training gaan we nog meer stappen zetten. Van het opleiden van eigen trainers (met een certificaat), het geven van feedback per trainer, het nog meer delen van video’s over de basistechnieken, het uitdelen van diploma’s per basistechniek en het volgen van de kinderen op aspecten als beleving, techniek, inzicht en power. Hierover binnenkort meer.

Voor nu de allerbeste wensen voor een gezond en sportief 2020!

Het bestuur van Hockeyclub UNO & Jeroen Laurensen