TRAINING 3.png TRAINING.png TRAINING 2.png

Algemeen

Hockeyclub UNO is eind maart 2015, onder de naam UWHC begonnen als een klein initiatief van ouders. Die wilden zoveel mogelijk van de ruim 700 wachtlijstkinderen  in Utrecht laten hockeyen. Slechts een paar maanden later is dit initiatief uitgegroeid tot de vierde hockeyclub van Utrecht.

In september 2015 is Hockeyclub UNO gestart met 120 kinderen in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar. Deze kinderen stonden allemaal op een wachtlijst bij een van de andere clubs in Utrecht. Vanaf september 2018 is UNO gegroeid naar maar liefst 275 kinderen en zijn haar F-, E-, D en C-teams gaan spelen in de zaterdagcompetitie van de KNHB! Zowel in de E als in de F zitten  jongensteams.

De trainingen van UNO worden gegeven op sportcomplex Olympos, op de Uithof gegeven. Ook de thuiswedstrijden worden op Olympos gespeeld.

In de wintermaanden spelen alle teams (vanaf de F-jeugd) in de zaal!

UNO vindt de kwaliteit van de trainingen een belangrijk speerpunt. Samen met Studentenhockeyclub USHC trekt UNO een heel aantal ervaren trainers aan om alle kinderen goed te begeleiden. De jongste kinderen worden getrained met veel speel- en spelelementen. De oudere teams besteden een deel van de trainingstijd aan conditietraining.

Hiernaast organiseert UNO regelmatig clinics voor de kinderen, om bijvoorbeeld ook in vakantieperiodes, om veel te leren maar vooral om veel plezier te maken.

Start UWHC maart 2015